dijous, 31 de gener del 2008

Angkor, per fi!

Visitar els temples d'Angkor era una de les coses que em feia mes il.lusio de tot el viatge. Certament es una parada obligatoria per tothom que ve al sud-est asiatic.
Els temples estan situats a 12 kilometres de Siem Reap, una de les ciutats amb mes gent i trafic de tot Cambodia. L'unic motiu d'aixo son els temples d'Angkor.
Per visitar els temples, pots comprar una entrada d'un dia, de tres dies o d'una setmana. Despres de molt deliverar vam decidir comprar l'entrada de tres dies. Va resultar ser una bona decisio.
La majoria dels temples son del segle XII, i formaven part de l'imperi Khmer, que anava des de Cambodia fins a Laos i Tailandia. Al principi eren temples hinduistes, pero mes tard es van convertir al budisme.
La millor manera de visitar els temples es amb tuk-tuk. Una especie de moto amb remolc. Els temples estan bastant apartats els uns dels altres, aixi que va be et portin per aqui i per alla.
Aqui estic jo i el nostre conductor al final del dia.

La joia de la corona es Angkor Wat. Se suposa que es l'edifici religios mes gran del mon, no se si es veritat pero si que es molt impresionant. Aqui estan les fotos del diferents temples que vam visitar, amb el nom del temple si m'enrecordo.
Angkor Wat durant la sortida del sol:

Angkor Wat de dia:

El temple de Bayon es famos per la multituts de cares gravades a les torres. Si us fixeu be a la foto, o la clickeu per fer-la mes gran, veureu algunes cares a les torres.
Aqui estan les cares amb mes detall:


Un dels passadissos dintre del temple:


Aquestes entrades es troben per tot el complex, delimiten les entrades als temples:

Els arbres s'estan menjant aquesta entrada:

Una finestra dels temples:


El temple de Ta Prom, un dels mes famosos per la presencia d'arbres enrevesats en el temple. Quan els exploradors van trobar els temples d'Angkor, tots estaven en aquests estat. Despres de tallar la vegetacio que havia crescut per tot arreu, van decidir deixar aquest temple tal i com el van trobar. Sembla que estiguis a una peli:




La presencia de turistes japonesos per tot arreu fa dificil admirar els temples. Mai no he vist turistes tan emprenyadors: fent soroll, tocant-ho tot (quan el cartells posa NO TOCAR, pujant per tot arreu, i fent fotos de grup!, agggghhhhhh!!!!)

Detall d'un relleu a la pared d'un temple

El temple de Prea Khan, un temple enorme, amb infinitat de passadissos, cambres, i patis.


El temple de les dones

Anomenat aixi per la finura dels relleus, massa detallats per la ma d'un home

Indiana Jones a la catalana


Han sigut 3 dies cansats i bruts, tan per la calor com la pols, pero ha valgut la pena!