dimarts, 12 de febrer del 2008

Kampot i el Parc de Bokor

Vam visitar el poble de Kampot al sud de Cambodia. Aqui teniu un parell de vistes del poble:


El poble es famos pel parc nacional de Bokor, on es possible visitar un poble fantasma. Quan els francesos eren els reis i amos de Cambodia, van construir un poblet a les muntanyes de Bokor. Amb una elevacio de mes de 1.000 metres els francesos volien un lloc on poder escapar la calor insuportable de Cambodia. Aixi va neixer l'estacio de Bokor.
Avui en dia el poble esta abandonat i els edificis que queden donen un aire fantasmagoric, com a la pel.licula El Resplandor. La carretera per arrivar a Bokor esta en molt mal estat, aixi que la unica manera d'arribar es amb un tour i un 4x4.
Al arribar a Kampot ens vam dedicar a preguntar als hostals quins tours oferien per anar a Bokor. La sorpresa va arribar quan ens van dir que la carretera per arrivar a Bokor estava tancada! Vols dir que em passat 6 hores en autobus per arribar aqui i ara no podem anar a Bokor? Quina conya!
Resulta que una empresa vol construir un hotel nou a la muntanya, i per tant, estan arreglant la carretera fins a Bokor. Aixo vol dir que durant dos anys i mig la carretera estara tancada.
Finalment, despres de moltes frustracions i desenganys, vam trobar un hostal on parlaven angles i ens van informar que durant aquest precis cap de setmana la carretera estava oberta! Resulta que aquesta setmana tota Asia estava celebrant l'Any Nou Xines, i que la carretera a Bokor estava oberta nomes aquests tres dies. Aixi que al final vam tenir sort i vam poder visitar el poble fantasma.
Per tot arreu hi havia evidencies de la maquinaria que estan fent servir per arreglar la carretera. La carretera son uns 32 km de pujada, i quan arrives el primer que veus es una esglesia catolica, ara abandonada.

L'edifici mes famos es un hotel/casino. Al estar abandonat, dona la sensacio que estas en una peli.
Vista des de dintre de l'hotel

Tambe s'ha de dir que aquesta zona de Cambodia va estar tancada al turisme fins l'any 1996, ja que fins aleshores encara hi havia guerrilles del Khmer Rouge amagades als turons. Alguns edificies mostres els efectes de la guerrilla amb forats de bales a les parets, o forats fets per poder disparar. Aqui teniu una vista de la resta del poble abandonat, i de l'esglesia des de la distancia


Al poble de Kampot vam jugar a petar els globus amb la gent del poble, es com la Festa Major!

Despres de Kampot vam tornar a Pnom Penh per poder agafar un autobus fins a Vietnam. Com havia dit abans, Pnom Penh te un trafic increiblement perillos, i vam ser testimonis de fins a quin pun a la tornada a la ciutat. Quan arribavem a la ciutat en autobus vam veure una pila de gent a les voreres mirant a la carretera davant nostre, per l'experiencia a l'Africa ja sabem que aixo es mala senyal. Resulta que un altre autobus havia atropellat un home davant nostre. Quan vam passar pel costat estava tapat amb una manta, mort obviament, pero amb la desgracia que el cap i el cervell estaven aixafats a la carretera. Pobre home! quina engunia, per si necessitavem un recordatori d'anar amb compte amb el trafic!
Dema esperem anar al Vietnam, en realitat haviem de marxar avui pero hem tingut complicacions amb els autobusos, espero que dema tinguem mes sort!